E-mail: office@spitalulfilantropia.ro

AdresăBulevardul Ion Mihalache 11-13, București 011171  

Tratatul este publicat in luna Octombrie 2014 sub auspiciile prestigioase ale Editurii Academiei Romane.
Spre deosebire de editia I-a, volumul V abordeaza atat ginecologia cat si obstetrica. Este un volum care abordeaza pe parcursul a 870 pagini aproape toate aspectele importante ale acestei specialitati.
  Volumul are un numar de 80 de autori din aproape toate centrele universitare ale Romaniei, fiind un produs al generatiei actuale de specialisti in obstetrica si ginecologie.
  Partea I-a se adreseaza ginecologiei. Partea a II-a este dedicata obstetricii si cuprinde capitole abordate in premiera intr-o carte romaneasca, cum ar fi: genetica in practica obstetricala, ecografia in obstetrica, nasterea vaginala operatorie, socul in obstetrica, analgezia si anestezia in obstetrica, trombofiliile si practica obstetricala. Celelalte capitole se refera la obstetrica clasica, abordand insa si alte aspecte cum ar fi: hipertensiunea arteriala gestationala, patologia chirurgicala asociata sarcinii si patologia medicala asociata sarcinii, izoimunizarea Rh, bolile cu transmisie sexuala.
  Volumul cuprinde informatii de ultima ora si este cea mai completa sursa de informatie in specialitatea obstetrica ginecologie. Este elaborat de un colectiv de specialisti care reprezinta liderii de opinie ai generatiei actuale. Caracterul unitar al cartii este una din multele sale calitati, cartea putand fi o sursa comuna de informatii si pentru anestezisti reanimatori, internisti, oncologi medicali, chirurgi oncologi sau alte specialitati.
  Informatia este concentrata si sistematizata putand fi usor asimilata si aplicata in practica clinica. Ea va constitui cu siguranta o baza in formarea generatiilor de rezidenti in obstetrica- ginecologie.
  Prezentarea grafica si iconografia de exceptie vor face volumul atractiv sporind interesul si placerea cititorilor de a o lectura.

  
  Tratatul de Chirurgie vol V – Obstetrica Ginecologie
 este disponibil pentru cumparare la pretul de 250 RON prin intermediul formularului de mai jos. Cuprinsul tratatului il puteti accesa aici.

Tratat de chirurgie,  Volum V, Obstetrica si Ginecologie
Editori: Prof Dr Irinel Popescu, Prof Dr Constantin Ciuce
Coordonator volum: Prof Dr Gheorghe Peltecu

Apariția lucrării “Afecțiuni medicale în sarcină” reprezintă un moment de referință în publicistica medicală romanească.
Medicina contemporană se caracterizează printr-o dezvoltare fără precedent a cunoștințelor, fapt care a dus la apariția a numeroase specialități și subspecialități medicale. Obstetrica a evoluat și ea, spectaculos, alături de celelalte specialități medicale și de la o simpla urmărire clinică a sarcinii și o asistență a nașterii bazată doar pe arta moșitului, a ajuns o specialitate din care au derivat subspecialități și care are numeroase conexiuni cu alte specialități medicale ce se îngrijesc de sănătatea viitoarei mame și a fătului/pacientului nenăscut.
    Patologia medicală întalnită la femeia gravidă a crescut atât ca frecvență dar și din punct de vedere al complexității. Aceasta a făcut să se contureze o categorie de gravide care să fie purtătoare ale unei sarcini cu risc înalt. Gestionarea unor astfel de afecțiuni medicale nu poate fi făcută doar trimițând gravida la un consult de specialitate ci formând echipe complexe de specialiști dedicați care să comunice ori de câte ori este necesar, personalizat, coordonându-și deciziile în funcție de evoluția gravidei și a fătului. A apărut astfel ca o necesitate obiectivă aprofundarea cunoștintelor de medicină internă de către unii obstetricieni
care să-și dedice activitatea gravidelor cu afecțiuni medicale și să coordoneze echipa multidisciplinară de urmărire a lor pe durata sarcinii și la naștere.
    Sarcina este o stare fiziologică a cărei urmarire atentă nu aduce doar beneficii de moment mamei și fătului. Studii observaționale și prospective au demonstrat că sarcina poate releva o serie de afecțiuni pe care gravida le poate dezvolta mai târziu în viață, cum ar fi HTA, diabetul gestațional și boli renale. De aceea, sarcina a fost comparată cu un test de efort pentru viață. 
    Fiind rezultatul unei colaborări care reunește cei mai importanți lideri de opinie, în domeniile prezentate, ai UMF Carol Davila, dar și lideri de opinie internaționali, “Afecțiuni medicale în sarcină” va reprezenta cu certitudine cea mai completă sursa de informație în domeniu, facilitând comunicarea între specialitățile medicale și obstetrică și crescând, fără îndoială, calitatea îngrijirilor medicale acordate gravidei și fătului.
Mulțumim tuturor colegilor care prin experiența și efortul lor au contribuit la realizarea acestei lucrări.

  
   „Afectiuni medicale in sarcina”
 este disponibila pentru cumparare prin intermediul formularului alaturat (Pret 150 RON,
 in plus daca doriti si cumpararea cartii „Urgente obstetricale intrapartum” le puteti comanda pe ambele la pretul de 250 RON, specificati in comanda la sectiunea detalii faptul ca le doriti pe ambele). Cuprinsul cartii il puteti accesa aici.

Afectiuni medicale in sarcina
Editori: Anca Maria Panaitescu, Gheorghe Peltecu

The textbook on Gynecologic Oncology is addressed to specialists in Obstetrics and Gynecology, oncologic surgeons, gynecologic oncologists, medical oncologists, general practitioners and medical students.
  The book is structured in 21 chapters, including epidemiology, biology and genetics, tumor markers, viruses and genital cancers, principles of chemotherapy, principles of radiation therapy, pathology, imaging.
  The other chapters are dedicated to all gynecologic cancers as follows: cancer of the vulva, cancer of the vagina, precursors of the cancer of the uterine cervix, cancer of the uterine cervix, endometrial cancer, ovarian epithelial cancer, non-epithelial ovarian cancer, cancer of the fallopian tube, gestational trophoblastic disease.
  Three other chapters are addressed to the role of sentinel lymph node biopsy in gynecologic oncology, laparoscopy in the treatment of genital cancers and robotic surgery and gynecologic oncology.
  Another chapter is dedicated to pelvic exenteration and the last to the pain management.
  All the contributors are leaders in the field of gynecologic oncology or related specialities and they belong to the most prestigious institutions from USA ( Mayo Clinic Rochester, MN, and  Scottsdale, AZ; Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, NY; MD Anderson Cancer Center, Houston, TX;  Dana Farber Cancer Institute; Harvard Medical School), Norway (Norwegian Radium Hospital, Oslo), Canada ( Laval University, Quebec), Brasil ( Ludwig Cancer Institute, Sao Paulo), Germany ( Charite University, Berlin), Australia ( Royal Women Hospital, Sydney).
  The Romanian coauthors are the most respected specialists in the country and the editor is one of the most prolific editor. He is the editor many books, two of them with international contributors  of high profile. The books were printed in Romania in the best technical conditions, with a quality comparable to the best western books.
  
Gynecologic Oncology
 textbook is available for purchase at the price of 250 RON. Here you can find details about the book.

Gynecologic Oncology
Publisher: The Publishing House of the Romanian Academy, Bucharest, Romania, 2010
Gheorghe C. Peltecu, Claes G. Trope

First edition. 
Binding: Hardcover
Publisher: The Publishing House of the Romanian Academy, Bucharest, Romania
Date published: 2010
ISBN-13: 9789732720158
ISBN: 9732720158
Language: English
Description: 672 p. Includes: illustrations, diagrams, index, bibliography.

 Obstetrica modernă a cunoscut transformări importante în ultimele decenii şi continuă să se redefinească. Perioada ultimului deceniu se caracterizează printr-o serie de trăsături definitorii.

În primul rând o creştere fără precedent a numărului de operaţii cezariene. Percepută nerealist drept o operaţie simplă, cezariana a atins cote alarmante fiind solicitată atât de paciente cât şi recomandată cu uşurinţă de medici. Statisticile arată, fără echivoc, că incidenţa complicaţiilor după operaţia cezariană este mult mai mare decât după naşterea naturală. În plus sistemele de sănătate publică atrag atenţia asupra creşterilor îngrijorătoare ale cheltuielilor legate de operaţia cezariană şi complicaţiile sale.
În al doilea rând patologia medicală asociată sarcinii a crescut simţitor şi tot mai multe paciente au ajuns să aibă sarcini complicate în care recomandarea de naştere prin operaţie cezariană, înainte de termen, este mai frecvent formulată.
Rata sarcinilor obţinute prin reproducere medicală asistată a cunoscut şi ea o creştere importantă şi multe paciente şi multi medici au considerat că naşterea în aceste cazuri, cu mare încărcătură emoţională, trebuie facută prin cezariană, deşi toate recomandările societăţilor profesionale arată că modul de naştere trebuie să se bazeze pe recomandări obstetricale sau medicale.
În prezent se pune, mai pregnant decât până acum, problema reducerii numărului de operaţii cezariene şi implicit a complicaţiilor şi a costurilor pe care ele le aduc.
Actuala carte este promotoarea unei astfel de atitudini profesionale, de reîntoarcere a obstetricii la vechea ei menire de asistenţă a naşterii vaginale şi de a recomanda operaţia cezariană pe criterii obstetricale.
Cartea este unitară fiind produsul conceptual al unui spital cu tradiţie în obstetrică. În fapt Filantropia este leagănul obstetricii româneşti, iar această carte
reprezintă o continuare a tradiţiei. Cartea abordează cele mai importante aspecte de patologie obstetricală ale travaliului. Readuce în practica cotidiană naşterea vaginală operatorie, uitată prin lipsa continuităţii acestei ucenicii sau omisă de teama litigiilor medicale, defineşte şi diagnostichează, pe baze moderne şi cu aparatură modernă, statusul fetal incert în travaliu şi stabileşte conduita în cazurile obstetricale dificile, cum ar fi placenta cu aderenţă anormală sau extracţia dificilă în cezariana efectuată în periodul II al naşterii.
Cum asistenţa la naştere este asigurată de o echipa multidisciplinară, cartea prezintă elemente de noutate absolută în literatura de specialitate din România. Sunt de asemenea prezentate hemoragia obstetricală masivă, tromboembolia pulmonară şi noul concept al emboliei cu lichid amniotic.
Conduita actuală în sepsisul obstetrical şi în preeclampsie şi eclampsie completează aportul informaţional al acestei cărţi. Prin complexitatea tematicii abordate, focalizată numai asupra momentul travaliului, prin ultimile noutăţi prezentate, prin aspectul clar ce facilitează diagnosticul dar şi conduita, prin calitatea editorială excelentă, suntem siguri că această carte va reprezenta un moment de referinţă în literatura medicală din România.
Multumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei cărţi.
Gheorghe Peltecu 
Anca Maria Panaitescu 
Radu Botezatu 
George Iancu

  
   „Urgente Obstetricale Intrapartum”
 este disponibila pentru cumparare prin intermediul formularului alaturat (pret 150 RON, in plus daca doriti si cumpararea cartii „Afectiuni medicale in sarcina” le puteti comanda pe ambele la pretul de 250 RON, specificati in comanda la sectiunea detalii faptul ca le doriti pe ambele). Cuprinsul cartii il puteti accesa aici.

Urgente Obstetricale Intrapartum
Editori: Gheorghe Peltecu, Anca Maria Panaitescu, Radu Botezatu, George Iancu

Alte Carti

 1. Obstetrica si Ginecologie. Editura Universitara Carol Davila, 2000. Coordonator: Gh. Peltecu
 2. Chirurgie laparoscopica ginecologica. Principii si tehici. Editura ALL, 2001. Editor: Gh. Peltecu ( Colaborare intnernationala)
 3. Tratamentul conservator al cancerului mamar incipient. Editor: Gh. Peltecu. Editura Universitara Carol Davila, 2003
 4. Gynecologic Oncology. Editura Academiei Romane, 2010. Editori: Gh Peltecu si Claes G Trope . Tratat international. Premiul Academiei Romane (Iuliu Hateganu) in 2012.
 5. Tratat de chirurgie, vol IV, Ginecologie, Editura Academiei Romane, 2008. Editor de volum Gh Peltecu
 6. Tratat chirurgie, vol V, Obstetrica si Ginecologia. Editura Academiei Romane, 2014. Editor de volum: Gh Peltecu
 7. Afectiuni medicale in sarcina. Editori: Anca Maria Panaitescu, Gh Peltecu. Editura Academiei Romane, 2017
 8. Urgente obstetricale intrapartum. Editori: Gh Peltecu, AM Panaitescu, R Botezatu, G Iancu. Editura Academiei Romane, 2018
 9. HTA cronica si sarcina. Editura Universitara Carol Davila, 2018. Coordonator AM Panaitescu
 10. Leziuni precursoare ale cancerului de col uterin. Editura universitara Carol Davila, 2018. Coordonatori: N Gica, AM Panaitescu, R Botezatu, Gh Peltecu
 11. Incontinenta urinara de efort. Editura Academiei Romane, 2018. Coordonatori: Gh Peltecu, G Iancu, AM Panaitescu, N Gica

Comenzi Carti

Programari