E-mail: office@spitalulfilantropia.ro

AdresăBulevardul Ion Mihalache 11-13, București 011171  

     Sef sectie: Dr. Demetrian Mihaela, Medic primar

 • Dr. Vidru Andreea, Medic primar 
 • Dr. Grecu Georgeta, Medic primar
 • Dr. Dima Vlad, Medic primar
 • Dr. Iliescu Roxana Cristina, Medic primar
 • Dr. Demetrian Mihaela, Medic primar
 • Dr. Cristina Dumitru, Medic primar
 • Dr. Cozinov Alexandra, Medic primar
 • Dr. Angelescu Ioana, Medic specialist
 • Dr. Pirnuta Andra, Medic specialist
 • Dr. Iordache Maria Anca, Medic specialist
 • Dr. Calomfirescu Avramescu Andreea Valentina, Medic specialist                           
 • Asist. Sef Ciobanu Elena Gabriela

Sectia de Neonatologie  are 62 paturi din care :

 -terapie intensiva 12 paturi

 -prematuri 22 paturi

Nasterea copilului Dumneavoastra reprezinta un eveniment important, minunat, care va aduce bucurii si incercari noi in viata Dumneavoastra. Colectivul Spitalului Filantropia, are onoarea de a va fi alaturi cu ocazia acestui eveniment unic. Pentru o mai buna intelegere a ceeace urmeaza sa facem impreuna in maternitate, am creeat special aceasta pagina, unde puteti gasi toate informatiile necesare, intr-un limbaj accesibil tuturor. Totodata, pentru orice nelamurire sau solicitare a Dvs cu privire la actul medical, ne puteti suna la numarul de telefon 0213188933 unde colectivul sectiei va va indruma si raspunde solicitarilor. 

Informatii utile

Durata sederii in maternitate


Nou-nascutii foara probleme (normoponderali), nascuti spontan sau prin operatie cezariana se externeaza din maternitate dupa 2-3 zile de la nastere. 
Nou-nascutii prematuri sau care necesita o ingrijire medicala deosebita, vor fi internati in departamentul de terapie intensiva vor fi externati in momentul rezolvarii problemelor specifice. 

Conditii de cazare si Beneficiile Rooming-in

Compartimentul Rooming-in dispune de 34 locuri. Este destinat nou nascutilor sanatosi nascuti la termen. In sistemul rooming-in se promoveaza alimentatia naturala conform normelor OMS si UNICEF. In anul 2013 Maternitatea “Filantropia”a primit calificativul de “Spital Prieten al Copilului”. 

Totodata, pentru pacientii interesati, exista si un numar de 8 saloane individuale, cu cate un pat fiecare, cu grup sanitar si dus propriu, disponibile contra-cost.
Beneficiile rooming-in: la cererea mamei, fiecare salon poate gazdui si mama si copilul, in sistem Rooming-in. Sistemul Rooming-in ajuta ca adaptarea copilului la mediul extern sa fie mai usoara. 

Ce trebuie sa ai la tine cand te internezi ca sa nasti

Pentru mama: doua camasi de noapte (de preferat cele care permit alaptarea), doua prosoape de corp si unul de maini, sapun si periuta de dinti, tampoane igienice, lenjerie intima de schimb, papuci, sosete de schimb, halat. 

Pentru copil: pampers = 6buc/zi (numarul mediu de zile petrecute in spital 2-3 zile), unguent fesier, servetele umede, haine pentru momentul externarii care trebuie sa fie spalate chiar daca sunt cumparate noi din magazin (body sau camasuta, costumas subtire de bumbac, caciulita si paturica). In cazul in care externarea se face in anotimpul rece va mai recomadam sa aduceti si un costum si o caciulita groasa.

Acte necesare pentru internare:
 

cartea de identitate a mamei si dovada platii asigurarilor de sanatate.

Program de vizite

Recomandarile noastre pentru primele zile de dupa nastere sunt de mentinerea unei atmosfere de liniste si pace in jurul mamei si a copilului. Lumea de afara poate sa mai astepte putin. Sfatul nostru este sa programati vizitele de la rude si prieteni pentru cand veti ajunge acasa si sa folositi timpul petrecut in maternitate pentru a va reface puterile si a va cunoaste copilul si nevoile lui.


Programul de vizite al spitalului este intre orele 15.30 – 19.30, de luni pana vineri si 12 – 19.30 in zilele de  sambata, duminica si sarbatori legale.