E-mail: office@spitalulfilantropia.ro

AdresăBulevardul Ion Mihalache 11-13, București 011171  

Compartimentul de Uroginecologie

Ofera servicii medicale integrate pentru pacientele cu disfunctia planseului pelvin, insemnand de obicei prolaps genital si incontinenta urinara. Aceste afectiuni au o frecventa crescuta si afecteaza profund calitatea vietii femeilor aflate premenopausal sau la varsta a treia.
 Spitalul Filantropia prezinta facilitatile necesare evaluarii complete si corecte a prolapsului si incontinentei urinare, reprezentate atat de aparatura de ultima generatie, cat si de medici supraspecializati in uroginecologie.
   De mult ori, este necesara si o evaluare urodinamica, atat la pacientele cu incontinenta urinara cat si uneori la cele cu prolaps genital. Spitalul Filantropia este printre putinele unitati medicale care ofera aceasta facilitate.
   Dupa finalizarea diagnosticului complet al afectiunii planseului pelvin (prolapsul si incontinenta se asociaza frecvent), se discuta cu pacienta optiunile terapeutice pe care aceasta le are la dispozitie, cu explicarea beneficiilor si riscurilor fiecarui gest terapeutic.
Tratamentul nechirurgical al prolapsului se poate realiza cu pesare (dispozitive medicale din silicon care se introduc in vagin si restabilesc pozitia aproape normala a organelor pelvine coborate); acestea reprezinta prima optiune la pacientele cu sanatate precara, care nu tolereaza o interventie chirurgicala sau la pacientele care refuza tratamentul chirurgical. Spitalul Filantropia face posibila realizarea unei probe de pesar pentru stabilirea dimensiunii corecte a pesarului necesar pentru terapia prolapsului.
   Tratamentul chirurgical al prolapsului genital se face in acord  cu ultimele ghiduri international. Spitalul Filantropia a introdus ca tratament de electie al incontinentei urinare de efort utilizarea bandeletelor suburetrale. Interventia chirurgicala propriu-zisa este un procedeu minim invaziv care presupune insertia sub uretra a bandeletei sintetice cu ajutorul unor trocare metalice. Intregul procedeu se realizeaza prin abord vaginal, sub anestezie locoregionala. Rata de succes a procedeului este de 80-90%.  Spitalizarea dureaza 24 ore si reintegrarea socio-profesionala este rapida. Complicatiile intra- si post-operatorii sunt mult mai reduse fata de interventiile clasice, transabdominale.
   Tratamentul prolapsului genital si al incontinentei urinare reprezinta un pas important in ameliorarea calitatii vietii pacientilor nostri. Oportunitatea ingrijirilor medicale complete, de la diagnostic, la investigatii si terapie individualizata in functie de necesitatile fiecaruia fac din Clinica noastra un punct de reper in tratamentul disfunctiei planseului pelvin.